Onneksi on jotain tullu keittiössä aijemminkin puuhailtua joten ei heti mene sormi suuhun toivottavasti?
lanttukukko!
lanttukukko!
Tänään on koittanut se päivä jolloin mie haluan tehä ensimmäisen lanttukukkoni! Voi jummi jammi
Mitähän syntyy? No reseptistä se ei jää kiinni, se on saatu äidiltä, joka on saanut sen äidiltään jne... Leivinuuni on lämpiämässä ja taikinan teko aloitettiin jo eilen illalla + lantut on kiehumassa. Lihat on valmiina siis hyvät lihat, kunnon kinkkua kuutioina siis ei kypsennettyä vaan sitä ruhonosaa ja rasvaista kylkeä! Rupes tekemään jumalattomasti mieli lanttukukkoa kun kävin joenkaupungissa vaan se hinta 14€ kilo ei perskules!! Arvelin tehdä tuollaisen 3kg kukon, joten olis aikas tyyristä ostaa sellainen kaupasta! Toivotaan parasta ja pelätään pahinta
Sitten ei löytynyt punaista voita joten, tein siitä sinisestä punaista lisäämällä siihen tuon suolan maku tuntumalla!
Onneksi on jotain tullu keittiössä aijemminkin puuhailtua joten ei heti mene sormi suuhun toivottavasti?
Onneksi on jotain tullu keittiössä aijemminkin puuhailtua joten ei heti mene sormi suuhun toivottavasti?
lola
POHJOIS-KARJALAN AvtoVAZ
Kiihtelysvaara
POHJOIS-KARJALAN AvtoVAZ
Kiihtelysvaara
Re: lanttukukko!
Moi,
Täytyy sanoa, etten ole koskaan aiemmin kuullutkaan lanttukukosta, enkä edes tiedä miltä se näyttää. Sen kyllä tiedän että kaikki ruoat, mitkä omassa leivinuunissa paistaa ovat hyviä.
Täytyy sanoa, etten ole koskaan aiemmin kuullutkaan lanttukukosta, enkä edes tiedä miltä se näyttää. Sen kyllä tiedän että kaikki ruoat, mitkä omassa leivinuunissa paistaa ovat hyviä.
***************************************************************
EX- VAZ 21093 1,5i 51kW Cross over vm1995/2011, GM-ruisku, Euro-S sisustus, korotettu alusta.
EX- VAZ 21093 1,5i 51kW Cross over vm1995/2011, GM-ruisku, Euro-S sisustus, korotettu alusta.
- Sdelano v SSSR
- Viestit: 2282
- Liittynyt: 12.4.2006 1:00
- Paikkakunta: Montemurlo/Zelenogorsk/Johanssons
Re: lanttukukko!
Terve!
Tov. Jouska, lanttukukko on aivan kuin kalakukko, kalan asemasta vain käytetään lanttua.
Tov. lola, menestystä kukontekoon!
SvS
Tov. Jouska, lanttukukko on aivan kuin kalakukko, kalan asemasta vain käytetään lanttua.
Tov. lola, menestystä kukontekoon!
SvS
Sdelano v SSSR
***
Neuvostoliittolaista - siis erinomaista!
***
Neuvostoliittolaista - siis erinomaista!
Re: lanttukukko!
Vaikein osahan siinä on ummistaminen. Kuitenkin se vuotaa, joten muistithan jättää taikinasta paikkaustarpeita. Hyvältä näyttävät nuo tarpeet, monesti niissäkin vähän oikaistaan. Ei voi kuin surkutella etelän miehiä, jotka eivät ole kuulleet saati maistaneet moista. Kunhan olet saanut tuon nautittua, voisit valistaa vähän muistakin itäsuomalaisista herkuista.
Joka viimeksi nauraa, kuolee iloisena.
Re: lanttukukko!
Paikkaustarpeet jäi taikinakulhon pohjalle ja juuri katsottuoani oli "vain" yksi ns. vuotokohta jonka pistin umpeen! vielä menee sellainen 3-4h kunnes on paistunut sitten vielä 30-50min annetaan levätä ja eiku syömään punaisella voilla höystettynä tietysti.
Joo voidaan palata sellaisilla tarpeilla / ruuilla seuraavaksi asiaan kuin sultsinat!
Joo voidaan palata sellaisilla tarpeilla / ruuilla seuraavaksi asiaan kuin sultsinat!
lola
POHJOIS-KARJALAN AvtoVAZ
Kiihtelysvaara
POHJOIS-KARJALAN AvtoVAZ
Kiihtelysvaara
- Sdelano v SSSR
- Viestit: 2282
- Liittynyt: 12.4.2006 1:00
- Paikkakunta: Montemurlo/Zelenogorsk/Johanssons
Re: lanttukukko!
Ahaa!Pavlovits kirjoitti: Ei voi kuin surkutella etelän miehiä, jotka eivät ole kuulleet saati maistaneet moista.
Jokos siellä on kuultu appelsiineista tai pizzasta (iännettään pitsa)?
SvS
Sdelano v SSSR
***
Neuvostoliittolaista - siis erinomaista!
***
Neuvostoliittolaista - siis erinomaista!
Re: lanttukukko!
Lanttukukko kuuluu herkkuihini.Olen Kainuusta ja vaimo tekee sen samalla reseptillä kuin äitini teki.Vaimon äiti on Pohjois-Karjalasta.Ruisjauhoja suurin osa sidokseksi pari dl.vehnäjauhoja.Tietenkin rasvaista siankylkeä maun mukaan.
Re: lanttukukko!
Moi,
Kattokaas nyt välillä sinne uuniinkin sitä kukkoa, meinaan ettei vaan olisi uuni liian kuuma
Kattokaas nyt välillä sinne uuniinkin sitä kukkoa, meinaan ettei vaan olisi uuni liian kuuma
***************************************************************
EX- VAZ 21093 1,5i 51kW Cross over vm1995/2011, GM-ruisku, Euro-S sisustus, korotettu alusta.
EX- VAZ 21093 1,5i 51kW Cross over vm1995/2011, GM-ruisku, Euro-S sisustus, korotettu alusta.
Re: lanttukukko!
Ja kukon avaamiseenhan on kaksi tapaa: leikataan sivusta siivuja kuten leivästä, tai savolainen tapa, jossa päältä keskeltä aletaan leikkaamaan spiraalimaisesti tuuman levyistä nauhaa, josta murretaan sopiva pätkä ja sen päälle haarukalla täytettä.
Joka viimeksi nauraa, kuolee iloisena.
Re: lanttukukko!
Mennään tuolla Karjalaisten tyylillä eli leikataan siivuja. Se saattaa olla aika sama resepti kuin mulla eli pääosa ruisjauhoja ja hiukan vehnäjauhoja mukaan kunnes on sellainen muovailuvahamainen taikina. Nyt on kukko olkona uunista vetäytymässä
Siis sultsinat tai vatruskat seuraavaks!
Tuossa halukkaille resepti
Ilomantsilainen vatruska
Ilomantsin Möhkössä 1898 syntynyt Hanna Laakkonen kertoo ilomantsilaisten vatruskojen alkuperästä:
"Minun äitini äiti olj syljlapsena viety Venäjälle näläkee pakkoon Suomesta. Kun hiän tulj neljäntoista vanahana takaisin Suomeen, ja hänen vanhempasa tulivat kansa, kun Suomeen olj tullu hyvä aika, niin hyö olj tuoneet sen vatruskantekomallin tullessaan. Minä vähän muistelen, jotta olj Petroskoin puolella. Rajan pinnassa niitä ei ou tehty, van Venäjällä. Äiti ja mummo opettivat sitten tuttavii emäntii Möhkössä vatruskoita tekemään."
(Rauha Makkonen, Ruotsit ruuvvalla)
Piirakan teko
Ilomantsiin 1950-luvulla avioitunut Parppeinpirtin vatruskamestari Ritva Martiskainen kertoo oppineensa vatruskantekotaidon Möhkössä asuneelta anopiltaan. Hän kuvaa vatruskantekoa:
Raaka-aineet:
"Kuuskymmentä vatruskoo tulloo kolomesta kilosta perunnoo ja sitte puoltoista killoo riissii ja voita ja suolloo. Ja par koprallista vehnäjauhhoo. Voita pittää olla 750 g voitelluun ja riissin sekkaan."
Taikinan valmistus
”Ensin keitetään perunat ja sitten ne kuoritaan kuumana ja pannaan sosemyllyn läpi kuumana. Sitten ne jiähytettään ja lisätään 1-2 vatkattuu kananmunnoo ja pari koprallista jauhoo.”
Leipominen (=paistaminen)
"Ensin tehhään pötky taikinasta. Sitte se palotellaan ja taputettaan ohueksi kakkaraksi.” ”Sitte pannaan keitetty, irallinen riissi toiselle puolelle ja taitettaan. Sitte pannaan uuniin ja paistettaa kolomessasaassa
asteessa niin kauan kun ovat piältä ruskeita."
"Ennen syömistä voiellaan voisulalla ja syyvvään munavoin kera."
"Hyvä vatruska on ohutkuorinen ja siinä on riisitäyte irrallaan. Se on hyvänvärinen ja voilla voijeltu."
"Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa"
Maista sinäkin!
Siis sultsinat tai vatruskat seuraavaks!
Tuossa halukkaille resepti
Ilomantsilainen vatruska
Ilomantsin Möhkössä 1898 syntynyt Hanna Laakkonen kertoo ilomantsilaisten vatruskojen alkuperästä:
"Minun äitini äiti olj syljlapsena viety Venäjälle näläkee pakkoon Suomesta. Kun hiän tulj neljäntoista vanahana takaisin Suomeen, ja hänen vanhempasa tulivat kansa, kun Suomeen olj tullu hyvä aika, niin hyö olj tuoneet sen vatruskantekomallin tullessaan. Minä vähän muistelen, jotta olj Petroskoin puolella. Rajan pinnassa niitä ei ou tehty, van Venäjällä. Äiti ja mummo opettivat sitten tuttavii emäntii Möhkössä vatruskoita tekemään."
(Rauha Makkonen, Ruotsit ruuvvalla)
Piirakan teko
Ilomantsiin 1950-luvulla avioitunut Parppeinpirtin vatruskamestari Ritva Martiskainen kertoo oppineensa vatruskantekotaidon Möhkössä asuneelta anopiltaan. Hän kuvaa vatruskantekoa:
Raaka-aineet:
"Kuuskymmentä vatruskoo tulloo kolomesta kilosta perunnoo ja sitte puoltoista killoo riissii ja voita ja suolloo. Ja par koprallista vehnäjauhhoo. Voita pittää olla 750 g voitelluun ja riissin sekkaan."
Taikinan valmistus
”Ensin keitetään perunat ja sitten ne kuoritaan kuumana ja pannaan sosemyllyn läpi kuumana. Sitten ne jiähytettään ja lisätään 1-2 vatkattuu kananmunnoo ja pari koprallista jauhoo.”
Leipominen (=paistaminen)
"Ensin tehhään pötky taikinasta. Sitte se palotellaan ja taputettaan ohueksi kakkaraksi.” ”Sitte pannaan keitetty, irallinen riissi toiselle puolelle ja taitettaan. Sitte pannaan uuniin ja paistettaa kolomessasaassa
asteessa niin kauan kun ovat piältä ruskeita."
"Ennen syömistä voiellaan voisulalla ja syyvvään munavoin kera."
"Hyvä vatruska on ohutkuorinen ja siinä on riisitäyte irrallaan. Se on hyvänvärinen ja voilla voijeltu."
"Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa"
Maista sinäkin!
lola
POHJOIS-KARJALAN AvtoVAZ
Kiihtelysvaara
POHJOIS-KARJALAN AvtoVAZ
Kiihtelysvaara
Re: lanttukukko!
Sukuni on Kannakselta kotoisin ja jo pienestä pitäen olen saanut maistella mm. Lanttukukko joka on suurta herkkuani. Toivottavasti kukko onnistui. 
* ORIGINAL IS BEAUTIFUL *
"Natseilla oli järjestys. Junat kulki aikataulussa. Kahdeksalta asemalla. Oli natseilla juna. Aina tasalta siinä. Raiteilla kulki natsi." - Rauno Repomies -
"Natseilla oli järjestys. Junat kulki aikataulussa. Kahdeksalta asemalla. Oli natseilla juna. Aina tasalta siinä. Raiteilla kulki natsi." - Rauno Repomies -
Re: lanttukukko!
Oli niin hyvää että söin itseni ähkyyn piti panna maate ruuan jälkeen! Vaimo sanoi että jouluksi on tehtävä toinen lanttukukko!
Viimeksi muokannut lola, 24.11.2011 15:52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
lola
POHJOIS-KARJALAN AvtoVAZ
Kiihtelysvaara
POHJOIS-KARJALAN AvtoVAZ
Kiihtelysvaara
-
t.eskola
Re: lanttukukko!
Alkaa täälläkin inspiraatio kasvaa lanttukukon väkertämistä kohtaan, kun tälläista tekstiä lukee!
Joensuussa/Pohjois-Karjalassa kannattaa ostaa lanttukukko Kyösti Pakarinen nimiseltä sedältä. Kävi viime lauantaina työpaikalla ja lanttukukko tuli ostettua, ja on muuten uskomattoman hyvä. Kymmenen vuotta sitten tuli tuolta sedältä ensimmäinen kukko ostettua, eli lienee pitkän linjan harrastaja?
Joensuussa/Pohjois-Karjalassa kannattaa ostaa lanttukukko Kyösti Pakarinen nimiseltä sedältä. Kävi viime lauantaina työpaikalla ja lanttukukko tuli ostettua, ja on muuten uskomattoman hyvä. Kymmenen vuotta sitten tuli tuolta sedältä ensimmäinen kukko ostettua, eli lienee pitkän linjan harrastaja?
- AI
- Lada kerhon jäsen
- Viestit: 3666
- Liittynyt: 23.9.2003 8:55
- Paikkakunta: Kuivanto-City, Orimattila
- Viesti:
Re: lanttukukko!
Kukkohuijaus:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011112 ... 4_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011112 ... 4_uu.shtml
VAZ 2101 1970
Lada 2101 1972
Lada 2101 1973
Lada 2101 1974
Lada 2101 1972
Lada 2101 1973
Lada 2101 1974
-
t.eskola
Re: lanttukukko!
Sillälailla. Silminnäkijän selitys mahtava:
"- Asia tuli Puumala-lehden tietoon iäkkäältä rouvalta, joka oli arvellut kauppamiehen olleen karppauksen vastustaja..."
Tais olla Lieksassakin kukkohuijaus viime kesänä. Henkilö oli dyykannut kukot roskiksesta tai mistä lie, ja myi niitä sikamaisella hinnalla, tyyliin 30eur. Siinäpä sitten viattomat vanhukset kärvistelivät lompsa tyhjänä ja vatta kipeenä
Elkää ikinä ostako vieraalta kukkoa, vaan leipokaa omat
"- Asia tuli Puumala-lehden tietoon iäkkäältä rouvalta, joka oli arvellut kauppamiehen olleen karppauksen vastustaja..."
Tais olla Lieksassakin kukkohuijaus viime kesänä. Henkilö oli dyykannut kukot roskiksesta tai mistä lie, ja myi niitä sikamaisella hinnalla, tyyliin 30eur. Siinäpä sitten viattomat vanhukset kärvistelivät lompsa tyhjänä ja vatta kipeenä
Elkää ikinä ostako vieraalta kukkoa, vaan leipokaa omat
