Voimansiirto kihisee

Nelivetoiset Lada Niva ja 4x4 mallisto
Duke

Voimansiirto kihisee

Viesti Kirjoittaja Duke »

21214 voimansiirto "kihisee" keskellä tai takana. Ajaessa välillä tuntuu kun rattaat ei menisi ihan kohdalleen ja auto nytkähtää. Huomasin että taka-akselista oli öljyä vuotanut. Oli vähissä, mutta ei tyhjänä (lisäsin noin 0,5L, niin oli täynnä). Lisäsin öljyä ja nyt tekee kuten edellä. Ennen öljyn lisäystä teki edellä mainittua niin että ei voinut ajaa. Nyt pääsi 10 km kotiin kun kävin lisäämässä öljyä taka-akselille. Olisiko joku laakeri vioittunut? Mistä johtuu tuo rattaiden rusahdus, kun eivät ilmeisesti kohdistu oikein?
Avatar
Nivaismi
Viestit: 170
Liittynyt: 16.9.2004 12:53

Re: Voimansiirto kihisee

Viesti Kirjoittaja Nivaismi »

Pyöränlaakeri hajalla? Tunkkaa toinen pyörä ylös, vaihde vapaalle ja pyörittele käsin rengasta. Pitäisi pyöriä ilman rutinoita tai nytkähtelyä. Sama toiselle puolen. Laakerin haulien rippeet menevät epäjärjestykseen, siitä rusahdukset. Pyörän ei myöskään kuuluisi heilua suhteessa taka - akseliin, jos kaikki on kunnossa. Vaihda peräöljyt samalla kun laakeritkin.

Vika voi olla myös kardaanin ristikoissa, mutta jos öljyn lisäys muutti ääntä, niin ehkä ei kuitenkaan.
Avatar
naco
Lada kerhon jäsen
Viestit: 216
Liittynyt: 28.11.2008 4:26
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Voimansiirto kihisee

Viesti Kirjoittaja naco »

Niin tai sitten kun kyseessä on tuo viimeisemmän tuontierän niva, niin on saattanut tehtaalla jäädä binionin mutteri löysälle tai rymppuholkki B-laatua niin perän laakerit sököt.. TS. Delta laiminlyönyt luovutushuollon.

Itse tunkkaisin koko taka-akselin ylös ja tarkastaisin kaikki välykset kerralla..
Duke

Re: Voimansiirto kihisee

Viesti Kirjoittaja Duke »

Niva seisontaan ja korjauskäynti Viipuriin edessä tulevana kesänä. Etuperä sökönä - rattaat solmussa. Takaperän laakeri vetelee viimeisiään ja renkaiden laakereiden kunto sitä sun tätä. Noh onhan auto jo 7 vuotta vanha ja mittarissa jopa 38.000 km. Lujaa LADA laatua.

Onko tiedossa mikä olisi hyvä paja Viipurissa hoitamaan Nivan taas huippukuntoon?
Vastaa Viestiin