Pavlovits kirjoitti:Kuka muuten muistaa milloin ja miten tämä grillaustouhu oikein alkoi?
Kyllä omissa muistoissa makkaraa on nuotiolla tai hiilloksen päällä kypsennetty tikun päässä ainakin niin kauan, kuin minulla muisti riittää. Ja sitä on jo 50-luvulta. Eikä se varmaan silloinkaan mikään uusti tapa ollut. Kypsennystapaa ei silloin sanottu grillaukseksi, eivätkä makkarat olleet grillimakkaroita. Lenkkimakkarasta leikattiin sopivan kokoisia pätkiä.
Tuo pallogrilli ehkä toi tuon sanan "grillaus" yleisempään käyttöön. Ainakin se toi monelle mahdollisuuden tuohon kypsennystapaan. Kaupungissakin saattoi grillata omakotitalon tai rivitalon pihalla ja lähiössä parvekkeella.
Sitä en muista, missä vaiheessa tulivat nykyisen kaltaiset grillimakkarat.