Sivu 2/2

Lähetetty: 6.12.2005 12:55
Kirjoittaja afrika
kun joukko on laaja tietäisikö kukaan sisämaaneläjä hapatetusta särjestä?
sitä on kuulemma hapatettu suomessa aikoinaan päätälon kirjassakin kuulemma mainitaan kesääntynyt särki eväänä.
verkoilla tulee joskus niin tuhottomasti tuota särkeä, eikä oikein kissakaan syö sitä niin voi kokeilla jos sais ohjeet..vai voisko..

Lähetetty: 6.12.2005 18:07
Kirjoittaja Vanja-eno
Jaska HKI kirjoitti:Kun esi-isät ovat Laatokan Karjalasta niin nuo itäiset herkut ovat varmaan jo geeneissä.
Mistäpäin, jos saa kysyä? Oma Äijäni on kotoisin Vpl. Pyhäjärveltä, Noitermaan kylästä. Tosin juuri ennen talvisotaa hän ehti ostaa 100ha maatilan Räisälästä, jossa ehti asustella reilun vuoden ennen ensimmäistä evakkoa. Pyhäjärvelle sukumme muutti 1700-luvun lopulla, sitä ennen asusti esi-isät Kurkijoella, Laatokan pohjoispäässä.

Lähetetty: 6.12.2005 18:41
Kirjoittaja erkkimalinen
Tykkään..ja muutenkin kaaliruuista.

Lähetetty: 6.12.2005 19:25
Kirjoittaja afrika
Vanja-eno kirjoitti:
Jaska HKI kirjoitti:Oma Äijäni on kotoisin Vpl. Pyhäjärveltä, Noitermaan kylästä. Tosin juuri ennen talvisotaa hän ehti ostaa 100ha maatilan Räisälästä, jossa ehti asustella reilun vuoden ennen ensimmäistä evakkoa.
johan on. mamma lähti juuri Räisälästä evakkoon. äitini ei tosin tykännyt hapankaalista :)

Lähetetty: 6.12.2005 20:34
Kirjoittaja Jaska HKI
Sukuni on pyörinyt Sortavala,Jaakkima,Impilahti suunnalla jo 1400 luvulla.Sukuniminä siellä on ollut Samoilov ja Samoilojeff.Eräs haara päätti 1600 luvun alussa lähteä "länteen".Savon kautta he levisivät pohjoiseen,Oulun läänissä Moilasia on noin 3500.Hesassa metä on noin 1000.

Lähetetty: 8.12.2005 22:44
Kirjoittaja Ronkoteus
Kyllä hapankaalia pitää aina syksyisin yksi purkki tehdä, mielestäni
hapankaali parasta kerran jäätyneenä.

Turhaan suomessa mielletään hapankaali vain itäiseen suuntaan,
kyllä se tunnetaan Saksassa ja Ranskan elsassissa.

Lähetetty: 9.12.2005 2:06
Kirjoittaja Vanja-eno
Sauerkraut.

Legedaarinen lause TOP SECRET-leffasta: Ich habe sauerkraut in meine lederhosen

Lähetetty: 9.12.2005 2:32
Kirjoittaja samarai
Hapankaalistahan on tullut myös yksi Lidlin menekkituotteista. Ranskalaisella ja venäläisellä keittiöllä on paljon yhteistä mutta esim. varsinkin hapankaalikeitto luokitellaan juuri venäläisten kansallisruuaksi. Vähän niinkuin toi ruotsalaisten hapansilakka. :wink:

Viron yksi kansallisruokia on myös hapankaali, ns. "mulgikapsas", mikä sisältää hapankaalia, lisukkeena ohrasuurimoita, sianlihaa ja sipulia. Itselle maistuu todella hyvin.