Suurimmalla osalla uusista innovaatioista on tarkoituksena parantaa ja lyhentää moottorin toimintaa. Autoja, kun ei suunnitella kestämäänkään 25-vuotta. Ei se ole autonvalmistajien itresseissä et peli kestää for ever! Eräs elektroniikka asentaja sanoi et on outoa kun taulu tv kosahtaa niin vika löytyy useimmiten siitä yhdestä/kahdesta halvasta komponentista, jotka vaihtamalla töllö toimii taas. Muutoin tv on kasattu ihan hyvistä tarpeista poislukien ne pari (en muista mitä olivat) komponenttia jotka on tahallaan laitettu heikkolaatuisina sisään. Samaa komponenttia saa laadukkaanakin 1-2€ lisähintaan
Lainattua tekstiä tuolta:
http://takkirauta.blogspot.fi/2011/03/h ... suuri.html
Kaupalliset tuotteet on kertakaikkiaan suunniteltu hajoamaan - joko passiivisesti (ne tehdään niin huonoista materiaaleista, että ne hajoavat itsestään) tai aktiivisesti (niihin on rakennettu sisään komponentti, joka hajottaa ne tietyn käyttöajan jälkeen). Tuo jälkimmäinen muuten ei ole salaliittoteoria, vaan näin todellakin on - Epsonin tietyissä tulostimissa on EEPROM-piiri, joka rikkoo laitteen kun 18000 arkkia on tulostettu - ja ruukinmatruunan silmissä se lähentelee törkeää petosta.
Ruukinmatruuna kirjoitti joskus aikoinaan huonouden ekonomiasta: vapaassa kapitalismissa huonot tuotteet syrjäyttävät tieltään hyvät, sillä määrät ja volyymit ovat laatua tärkeämpiä. Remember your rifle has been made by the lowest bidder, sanotaan Amerikan armeijassa, ja huonouden ekonomia tarkoittaa lyhykäisyydessään voiton maksimointia laadun alasajolla, jolloin hinta saadaan alhaiseksi ja volyymit suuriksi. Kapitalismi ei suinkaan tuo mukanaan hyvää tavaraa kaikille halvalla, vaan surkeaa ja helposti rikkoutuvaa krääsää maksimihintaan. Ja yksi tapa tämän tuottamiseen on juurikin tuo suunniteltu vanheneminen.