Mistä kannattaa ottaa virta savukkeen sytyttimen johtoihin?

Etuvetoiset Ladat: Samara, 110 ja 117/119 eli Kalina ja muut uudet Ladat.
Vastaa Viestiin
Avatar
samaraxx
Viestit: 87
Liittynyt: 14.9.2019 0:42

Mistä kannattaa ottaa virta savukkeen sytyttimen johtoihin?

Viesti Kirjoittaja samaraxx »

Olen askarrellut Samaran sähköihin lämmityslaiteremontin yhteydessä syntyneiden vikojen kanssa. Vilkkuvika oli vain sulakevika ja kierrosmittari elpyi liittimien tarkastamisella. Yksi ongelma on vielä jäljellä, virtaa ei tule tupakansytytinliitäntään. Se olisi hyvä tulla päälle, kun kääntää virrat päälle. Helposti tulee mieleen ottaa virrat virtalukon johdoista, mutta ei ole kivaa jos liiasta rasituksesta menee sähköt koko autosta. Tuleehan siihen uusi sulake väliin, mutta hirvittää asentaa tärkeimpiin johtoihin lisäkuormaa.
Sulakerasiassa vika varmaankin piilee, mutta sitä en ala irrottamaan. Otin siitä kaikki releet ja sulakkeet irti ja ruiskutin oxidcleanerillä. Sulakerasian pitkään liittimeen askartelin vulkanoituvasta kumiteipistä uuden suojuksen, jottei liitin hapetu jumiin. Lievää hapettumista oli jo havaittavissa, koska liittimen vanha suojus oli hapertunut rikki.
Ei viitsisi alkaa vetää johtoa akulta asti, vaikka se olisi paras vaihtoehto. Ajovalojen liittimestä ei kehtaa ottaa, jottei pimeässä valot katoa omien kytkentöjen seurauksena. Hätävilkuissa olisi jatkuva virta, eikä ole pelkoa, että liika kuormitus pysäyttää ajon tykkänään. Onko mitään ehdotuksia?
Edellinen omistaja oli kytkenyt sytkäriliitäntään sellaisen tarvike 12V tuulilasinlämmittimen, joka puhaltaa lämmintä ilmaa, kokeilinkin sitä, mutta eihän se toiminut, kun ei virtaa ole pistorasiassa.
Lievä takaisku, vilkkuviiksi katkesi autostereota asennettaessa. Radion johdot meni aina johonkin väliin, ettei radiota saisi paikoilleen, siksi piti liian monta kertaa ottaa se iso mittariston kehys irti. Taas joutuu mansemotorsin virtuaaliselle tiskille. Kerran olen onnistunut samarassa korjaamaan katkenneen vivun, mutta nyt se lakkasi samalla vaihtamasta pitkiä valoja ja huonosti vlkkutoimintokin pelaa, pirun kankea. Sitä mukaan kun korjaa, syntyy aina lisää vikoja.

Avatar
samaraxx
Viestit: 87
Liittynyt: 14.9.2019 0:42

Re: Mistä kannattaa ottaa virta savukkeen sytyttimen johtoih

Viesti Kirjoittaja samaraxx »

Päädyin kuitenkin tuikkaamaan 2.5 neliöisen johdon konehuoneesta ohjaamoon. Akun viereen sulake, niin ei johto pala, vaikka hinkkaantuisi rikki. Johdon ostomatkalla hankin samalla Pioneer DEH-435R etupaneeliin uusia WT1-14V polttimoita. Nyt näkee paremmin mikä asema on päällä. Kyllä on retroa, CD-radio on vuodelta 1997. :D
Yksi lisätyö tässä vielä on . Joudun laittamaan autostereon virran oton rinnalle kytkentäreleen, joka antaa virtaa vain virtalukon kautta. Autostereo taas vaatii jatkuvaa virtaa, jotta kanavat pysyy muistissa.
Laitan kaksi virranulostuloa, jotta saan kameran ja USB/volttimittarin kytkettyä.

Avatar
jta
Viestit: 4232
Liittynyt: 11.1.2004 22:08
Paikkakunta: Kempele
Viesti:

Re: Mistä kannattaa ottaa virta savukkeen sytyttimen johtoih

Viesti Kirjoittaja jta »

Minkäs ikäinen Samara tää olikaan? Ainakin uudemmissahan tulee sinne radion taakse 4-napainen liitin mihin tulee jatkuva ja myöskin virtalukon kautta virta. https://ladakerho.fi//ladaboard/viewtop ... 60#p408885

Tuota virtalukolta tulevaa johtoahan voi hyödyntää kun laittelee sen ohjaan relettä ja sen perään sen mitä sitten ikin tarviikaan ohjata.
Auto saa olla mikä tahansa, kunhan se vain on takapotku lada
Kuva
http://osl.mbnet.fi/index.html

2107 -94, 1200L -88, 2105 -88, Honda CBR 600F -88

Ikkunakyltti/la-kutsu: Miliisi 7fm

Avatar
samaraxx
Viestit: 87
Liittynyt: 14.9.2019 0:42

Re: Mistä kannattaa ottaa virta savukkeen sytyttimen johtoih

Viesti Kirjoittaja samaraxx »

Valitettavasti tässä minun 2001 vm. samarassa ei siihen nelinapaiseen liittimeen tule jatkuvaa virtaa, vain virtalukon kautta kytkeytyvä. Siitä voin ottaa herätteen releelle kuten ehdotit. Siellä ylhäällä radion lähellä on se hätävilkun jatkuva virta, mutta siinä ei oikein voima riitä, stereon näyttö alkoi sykkiä musiikin tahtiin, kun soitin kovempaa. Suora virta akulta antaa riittävästi virtaa. Nyt virran syöttö on uudella johdolla saatu toimimaan.

Vastaa Viestiin