2000 Samara

Etuvetoiset Ladat: Samara, 110 ja 117/119 eli Kalina ja muut uudet Ladat.
Vastaa Viestiin
Kuvalda
Viestit: 12
Liittynyt: 8.11.2019 16:10

2000 Samara

Viesti Kirjoittaja Kuvalda »

Lämmityslaitteen puhallin ei pyöri, syylärin flekti ei pyöri, pissapoika ei toimi ja tuulilasin pyyhkijät toimii hitaasti. Kaikki sulakkeet on ehjät. Irrotin, putsasin, kiilotin ja laitoin kaikki löytämäni maadoituspiuhat/ruuvit. Ei auta. Mistä seuraavaksi vikaa etsimään?
кувалда
Avatar
pressa
Viestit: 9530
Liittynyt: 25.9.2003 13:23
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: 2000 Samara

Viesti Kirjoittaja pressa »

Onko auto ollut käyttämättä? silloin voi olla hapettunut kollektoripinnat tai hiilikosketus muuten huono. Miten tuon syylärin flektin testasit, sehän pyörii vain kun lämmöt on riittävän korkealla. Liittimet myös voivat olla hapettuneita, muistini mukaan samran pyyhkiöiden liitin on siellä vesikaukalossa ja sellaisen olen joskus vaihtanut. Sulakerasia ja sulakkeet olet jo varmaan tarkistanut?
Kuvalda
Viestit: 12
Liittynyt: 8.11.2019 16:10

Re: 2000 Samara

Viesti Kirjoittaja Kuvalda »

se on periaatteessa ollut syksystä asti koko ajan käytössä. Jossain vaiheessa alkoi pätkimään. Ja kaikki nuo kolme samalla kertaa, eli syylärin flekti, lämmityslaitteen puhallin ja pissapoika. Vaikka konen ajaa kuumaksi (lämpömittarin mukaan yli 90 c) jäähdyttimen propelli ei pyöri. Pätkiminen alkoi kun purin koetaulua pois (yksi lämppärin luukku jumissa). Välillä siis toimi ja välillä ei. Nyt nuo on kokonaan seis. Jossain on siis kosketushäiriö. Kaikki sulakkeet, releet otin sulakerasiasta irti ja putsasin (käytin myös CRC:n sähkökomponentteihin tarkoitettua puhdistusainetta).
кувалда
Avatar
pressa
Viestit: 9530
Liittynyt: 25.9.2003 13:23
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: 2000 Samara

Viesti Kirjoittaja pressa »

Nyt tarkistaisin ne liittimet siitä kojetaulun alta jotka sulakerasian suuntaan on, ja tietysti kaikki ne liittimet mitä olet irrottanut kojetaulu homman yhteydessä.
Avatar
samaraxx
Viestit: 101
Liittynyt: 14.9.2019 0:42

Re: 2000 Samara

Viesti Kirjoittaja samaraxx »

Helpompia vikoja on tuo lasinpyyhkijä ja pissapoika. Niitä lähtisin korjaamaan vaihtamalla viiksen uuteen tai jos aikaa on, mittailemalla nykyisen viiksen toimintaa. Vaikein on tuo flekti, kun se toimii ohjausyksikön kautta. Ilmeisesti sen kaksijohtoisen anturi kautta, joka on moottorin oikeassa päädyssä. Omassa Saharassani takalasin pesulaite ei toimi, täytyy kokeilla vaihtaa se solenoidikytkin pesunestesäiliön vieressä. Tarkista ainakin sen tuulilasin solenoidikytkin. Ne menee jumiin, pitäisi tilata pari sellaista Manse Motorsista. Kerrran lainasin valonpesimiltä kytkimen, niin sain edes tuulilasin pesimen toimimaan. Vaikea vika on se puhaltimen flekti, omassa se hurraa liikaakin. Helpompi on, jos se ei pyöri ollenkaan, silloin voisi antaa virtaa suoraan sille moottorille ja tarkistaa onko moottori ehjä.
Jos oikein intoa riittää, sulekeboksin pohjaliittimet tarkistaisin, niihin pääsee käsiksi kuskin jalkatilan yläreúnasta. Siinä on kauhea työ.
Joskus kannattaa harkita sen boksin ohittamista, jos vain yksi toiminto on pois pelistä. Itse vetäisin uuden johdon sytkäriliitäntään, kun se ei saanut virtaa.
Edit. Nyt ollaan viisaampia noiden solenoidikytkimien kanssa. Siis varaosanr 2108-5208550. Kokeilin vetää niille suorat virrat ja maan.
Takalasinpesimen solenoidi päästi pienen äänen, mutta ei kunnon klaksausta. Valojen pesimien solenoidi antoi silloin tällöin oikean äänen,
mutta kyllä sekin oli sökö. Eihän se ihme ole, jos 20 vuoden käyttämättömyyden takia herkiävät toimimasta. Sama juttu oli takalasinlämmittimen nappulan ja sumuvalonkytkimen nappulan kanssa, täysin jumissa, jäivät pohjaan. Edelliset omistajat eivät ole varmaan koskaan painaneet niitä.
Vähän liikaa meinaa olla laittoa vanhassa Ladassa.
Vastaa Viestiin