lada 1500s Rallye

Entisen "Kokemuksia" -alueen epäaktiiviset viestiketjut on arkistoitu tänne.

Jos sinulla on omaan autoosi liittyvä viestiketju täällä alueella, korjaa otsikko vastaamaan http://ladakerho.fi/ladaboard/viewforum.php?f=50 alueen sääntöjä ja odota tai pyydä että ylläpito siirtää sen oikealle alueelle.
Alueen säännöt
Jos oma viestiketjusi on täällä, korjaa otsikko oikeaan muotoon ja odota että ylläpito siirtää sen oikealle alueelle.

Otsikoi muotoon: TEHTAAN MALLINUMERO - VUOSIMALLI - VAPAAEHTOINEN NIMI - VAPAAMUOTOINEN AUTON TILA (PROJEKTI/KÄYTTIS/YMS.)
maako

Re: lada 1500s Rallye

Viesti Kirjoittaja maako »

Parin kilometrin päässä olen turvesuolla töissä, 12h päiviä yleensä ja vain sadepäivät vapaata. :lol: Huomennapa ne alkaisi tämänkesän turvehommat. Paljonhan siellä aikaa menee, vaan kerkeää sitä aina jonkunverran pajoittamaan. Harrasteluaika riippuu paljolti siitä kuinka väsyneenä jaksaa töissä olla :)

Edit: Niin ja toivottavasti pääsen nyt syksyllä opiskelemaan. Loppuisi tämä turhanpäiväinen kotona istuminen, ja saisi elämää vähän eteenpäin, kun puolitoista vuotta mennyt nytten ihan vain tietokoneella istuessa ja autonromuja rassatessa.
maako

Re: lada 1500s Rallye

Viesti Kirjoittaja maako »

Juu, ei sitä ole kyllä pitkän päivän jälkeen jaksanut tehdä mitään, mutta tämäpäivä ainakin vapaata ja sain Ladaankin jotain tehtyä. Vähän vain mutta aina se on eteenpäin ja onhan tässä vielä aikaa. :)

Moottorin sain irti sillon joskus kauan sitten jo. http://imageshack.us/photo/my-images/16/p5230232x.jpg/ Irroittelin moottoristakin kaikkea, imu ja pakosarjan esimerkiksi, ja nyt ymmärrän mitä niillä rapuilla siellä tarkoitetaan...

Mutta suurin harppaus tänään oli tuo ohjaustehostimen pumppu. Kauan mietin sille paikkaa ja kokeilin laturin ja vesipumpun väliin --> kone takaisin konetilaan, mutta eipä sopinut.. no siinä tuumailin hetken että autoon on tulossa sähköinen bensapumppu ja entisen paikalle pitäisi peitelätkä tehdä, joten keksin tehdä siitä vähän erilaisen ja
sovittaa pumpun siihen koska silläpuolen tila riittää, ja tuollainen siitä tuli:

http://imageshack.us/photo/my-images/211/p5230233.jpg/ Mallikappale vasta, ylimääräiset osat leikataan kyllä pois :D
http://imageshack.us/photo/my-images/692/p5230234l.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/833/p5230235.jpg/ Tarvitsee joko muokata pumpun siivapyörä kiilahihnalle tai muut moniurahihnalle.
http://imageshack.us/photo/my-images/801/p5230236.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/543/p5230237q.jpg/ Sinne vielä kiinnike ja se olisi siinä.
maako

Re: lada 1500s Rallye

Viesti Kirjoittaja maako »

Eipä ole tämäkään pahemmin edennyt.. Jaasulta ostamassani nappiksessa oli sentään ylimääräinen vaihdelaatikko mukana ja sen äskettäin kävin tähän askartelemassa. Vanhaa laatikkoa tutkailin ja huomasin että kun laittaa kakkosen päälle niin lootan päitä voi pyörittää erisuuntiin ja loota kuulostaa joltakin vanhalta räikkävääntimeltä :lol:
maako

Re: lada 1500s Rallye

Viesti Kirjoittaja maako »

Mikähän tuolle lootalle nyt tuli? Irrotin sitä siihen kuminiveleen (vai mikä onkaan) tulevaa kardaanin päätä (irrallaan akselista) koska auton omassa kardaanissa sellainen jo on. Voimaa joutui jonkinverran käyttämään sitä irroittaessa, koska pultit oli tiukassa, enimmäkseen vipuvarren avulla, ettei sellaista järjetöntä vääntelyä. Sain sen sitten lopulta irti ja samalla huomasin ettei se laatikon pää pyöri enää kunnolla, puoli kierrosta vain.. sitten moottorin puolelta kokeilin, vaihde vapaalla kyllä pyörii mutta kolahtaa aina puolen kierroksen välein ja sitten laitoin vaihteen päälle ja pyöritin, ei pyöri moottorinkaan puolelta kuin puolikierrosta ja sitten kuuluu sellainen kolahdus. Osaisiko joku kertoa mikä tuohon tuli ja saako kuntoon irroittamatta laatikkoa, vai joutuuko ottamaan taas pois, tai pahimmassa tapauksessa jopa uusimaan?
Ladanautti
Viestit: 294
Liittynyt: 7.6.2013 13:35

Re: lada 1500s turbo

Viesti Kirjoittaja Ladanautti »

naco kirjoitti:Voisin laittaa kuvia http://www.mansemotors.fi kuvagalleriaan tai voin tehdä tännekin topiikin jahka se projektit osio aukeaa.. se adapteri ahtimen ja vakiopakosarjan väliin oli aika V-mäinen tehdä ku ei ollut mitään mallia.. Nyt on aika alhaalla puhallin ja laturi siirtyy vasemmalle puolen konetta ahtoletkujen tieltä pois. Ahtimena schwitzer s1bg..
Kysellääs wanhassa ketjussa, että mitenkä tuon laturin vaihto kuskin puolelle on toteutettu? Löytyykö korvaketta vai kuinka konstikasta se olikaan väsätä oma? Ei nyt muistu mieleen oliko siellä pultinreikiä mitenkä tarjolla... Jakaja lähtee suorasytyn tieltä joten tilaa on. Samalla vois vaihtaa ihan toimivan Boschin ruschian tilalle.
Vastaa Viestiin