pressa kirjoitti:Atrian käriste ja atrilli on parhaat. Mainoslauseenahan on että: Jo on vehnäjauho jalossa muodossa...
Näitähän ennen syötiin myös kerhon kokoontumisissa...
lidlin ykkösnyrkki on halvoista makkaroista aika hyvä. joskus on viimesenpäivän ylivoima tjsp eli aurajuusto grillimakkara oli aika makosaa.
Eikö nykyisenkaltaisia grillimakkaroita alkanut tulla jo 50-luvulla? Ainakin 70-luvulta asti on samanlaisissa paketeissa jo myyty. En tiedä missä vaiheessa niitä on alettu paistella enemmän grillissä kuin nuotiolla, varmaan 80-luvulla. Toki grillaus on hieman vanhempi kypsentämistapa kuin 30 vuotta..
70-luvun alussa Sini-Tuotteen omistaja matkaili Jenkeissä ja ihmetteli amerikkalaisten grillausintoa. Suomeen palattuaan hän suunnitteli kolme halpaa pelti/putkirakenteista hiiligrilliä, keksi osuvan Lucifer-tuotemerkin ja lanseerasi sen mittavalla TV-kampanjalla. Tuosta voi suomalaisten grillaamisen alkaneen.
Tuota ennen yritys oli tunnettu lähinnä Sinipiika siivousvälineestään. Tuolla grillibisneksellä yritys vaurastui ja on nykyään siivousvälineiden markkinajohtaja.
mainostiko telsussa tommi rinne myös noita grillejä, sille ois merkkiin sopiva asu sopinutkin...
noita sakemannien grillaustaitoja nähneenä ja kuulleena tuo puun yms poltto grillissä tai nuotiossa lähtee aina niillä lapasesta tai ovat vaan tottumattomia. tai sit on pyromaniaa perimävirheenä. sitäkautta taitaa tulla tuo tulenkanssa sährääminen itsellekin verenperintönä.
Joo, Tommi Rinne oli Lucifer mainosmies.
Muuten tuon firman pomo Risto Einto oli moottoriurheilumiehiä. Aloitti enduropyörillä, kilpaili Formula Veellä samoissa kisoissa mm.Keken kanssa ja ajoi menestyksekkäästi rallia kolmostyypin Vw:lla.
Hauska seuramies, yhden korruptioillan vietimme muutaman työkaverin kanssa tehtaan edustustiloissa.
Aika monta tuttua. Ihan mukava kokeilla erilaisia eikä aina sitä tuttua.
En ole maistellut Keskon uutta halpisversiota K-menu grillimakkaraa. Uskon tuon käyvän kaupaksi halvan hinnan ja ennenkaikkea hyvän näköisen pakkauksen takia. Tuskin makkara on muita halpiksia kummempi, mutta se grillatun makkaran kuva luo mielikuvan laadukkaasta tuotteesta. Luulen muidenkin valmistajien kiinnittävän huomiota pakkauksen ulkonäköön.
Kun Piru ei ehtinyt joka paikkaan niin se keksi paistinpannun ja grillin. Grillimakkaraan lisätään nitriittiä jotta harmaa lötky saisi paremman värin.Lisäksi parantaa makkaran säilyvyyttä,kun ilman nitriittiä makkara säilyy pari päivää valmistksen jälkeen.....eli parempi syövän aihettava nitriitti kuin botuliinimyrkytys.Yhteiskunnallekkin on edullisempaa tapattaa keskivartalolihavat jäärät pois jotta salaatinpurijoille jää Valtion kassaan eläkerahoja joita maksaa....