Sivu 6/6

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 14.5.2018 21:27
Kirjoittaja Lattarauta

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 21.6.2018 11:59
Kirjoittaja Lattarauta

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 22.12.2018 23:25
Kirjoittaja Lattarauta
Päivä alkaa taas pitenemään, joten kohta se on taas aika laittaa grilli kuumaksi. :D

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 25.4.2019 20:29
Kirjoittaja Lattarauta
Kuva

Ihan mukavasti napsahtaa halpa makkaraksi.. Koostumus on melko hienojakoinen.. Suolaa on riittävästi,
joka sopii tähän. Yksinkertainen, tavanomainen, hienojakoinen, mutta ei aivan liian. Mausteet.. Suolaa on sopivasti.
Hyvin perus, mutta myös helppo syödä. Rasvaa on sopivasti, ei ole kuiva, ei kuitenkaan valu pitkin suunpieliä.
Näyttää hyvältä grillatessa, ei hajoa, ei pala heti pinnasta, kuori napsahtaa vähän auki.

Tämä on hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Voi syödä toisenkin/toistekin.

Valmistettu suomalaisesta lihasta; Vesi, Koneellisesti erotettu siipikarjanliha, Viljaporsaan liha, Perunatärkkelys, Silava, Kamara, Siipikarjanrasva, Jodioitu suola,
Broilerinliha, Perunakuitu, Stabilointiaine E450, Dekstroosi, Aromit (mm. Paprika), Hapettumisenestoaine E301, Säilöntäaine natriumnitriitti, Luonnonsuoli (sika).

Lihapitoisuus 16%. Lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita 57%. Suolaa 2%. Rasvaa 18%.

Prisma 1,49€/400g

Pisteet 3-/5

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 26.4.2019 18:06
Kirjoittaja mataha
Vai lihaa, ja ihan 16%, siis leipomotuote, ja siipikarja ei mielestäni kuulu makkaraan missään muodossa.

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 26.4.2019 18:48
Kirjoittaja Lattarauta
Leipomotuotteeltahan tuo vaikuttaa, mutta oli sellaiseksi yllättävän syötävä.

Mitä nuo lihaan verrattavia valmistusaineet ovat, kaikkea muuta kuin lihaa?

Olisi mielenkiintoista olla tehtaalla katsomassa, mitä kaikkea sinne sekaan sotketaan. :D

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 26.4.2019 22:19
Kirjoittaja pressa
makkarasäädöksessä määritelty eli lihaan verrattavia aineita ovat koneellisesti eroteltu liha, silava, kamara, siipikarjannahka ja päänliha. Erikseen on määritelty ne elimet, joita voidaan käyttää: munuainen, sydän, maksa, kateenkorva, kieli ja niin edelleen...
Atrilli on hyvää, ja se johtuu siitä eyyä kaikki ainekset ovat jauhettu riittävän hienoksi eikä rusto rutise syödessä. Itse en pidä noista "lihamakkaroista" kun kaikki ruston reunat yms. ovat jauhamatta massassa. Suu tuntuma on atrillissa todella hyvä.

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 26.4.2019 23:27
Kirjoittaja Ana
Mun mielestä nuo vähäisen lihaprosentin omaavat kyrsät voi huoletta lämmittää vaikka mikrossa niin syötävyys ei kärsi. Ja edelleen mun mielestä kyrsät miitkä oluen kanssa nautittuna maistuu hyvältä on todella hyviä :D

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 28.4.2019 21:48
Kirjoittaja mataha
Tosin mikä tahansa riittävän olutmäärän kanssa maistuu hyvältä, jopa huono olut. :lol: :lol:

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 29.4.2019 19:19
Kirjoittaja Lattarauta
Ana kirjoitti:Mun mielestä nuo vähäisen lihaprosentin omaavat kyrsät voi huoletta lämmittää vaikka mikrossa niin syötävyys ei kärsi.
Ja edelleen mun mielestä kyrsät miitkä oluen kanssa nautittuna maistuu hyvältä on todella hyviä :D
Ja ne mitkä maistuvat ilman oluttakin, ovat vieläkin parempia. :)

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 29.4.2019 21:33
Kirjoittaja Ana
Joo se on ihmejuttu miten samasta makkarasta saa erimakuista? Tässä muutama talvi takaperin niin söin parissa talviriennoissa Korpelan grillimakkaraa joka maistui vilusta ja nälästä johtuen taivaallisen hyvältä. Sitä sitten pohdin että kuinkahan hyvää olis oluen kera. Paikallinen grillin pitäjä hommas mulle tukusta paketin sitä ja suurin odotuksin olut auki ja kyrsät grilliin, karvas pettymys nehän ei maistunutkaan sen paremmalle oluen kera :shock: Melkein tavalliselle Camppingille :(

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 3.5.2019 17:12
Kirjoittaja Lattarauta
Arvioni vuosien takaa, koostumus on voinut muuttua:

HK Camping

Kuva

Ja nakki napsahtaa.. Päällisin puolin aivan tavallinen grillimakkara siinä kuin muutkin. Koostumus on hieman jauhoinen, mutta ei häiritsevästi.
Kuori on rapea ja sisältö pehmeä ja helposti syötävä. Maussa on lihaa, Jauhoa, rasvaa ja suolaa. Siinä se. Mutt... (osa tekstistä puuttuu)
Perus grillimakkara grilliin kuin grilliin.

Suomalainen porsaanliha, vesi, kamara, perunajauho, suomalainen naudanliha, glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valkopippuri, korianteri, inkivääri, paprika),
suola 1,7%, hapettumisenestoaine (E315), aromit (mm. mustapippuri), aromivahvenn... (osa tekstistä puuttuu)

Hinta: 400g/1,79€

Pisteet: 2½/5
HK Camping® kehitettiin keväällä 1967 alun perin helpommin nuotiolla grillattavaksi lenkkimakkaraksi, Sinisen Lenkin ”pikkuveljeksi”.
Nimi olikin pitkään Camping-lenkki®, ennen kuin grillimakkaratermi vakiintui.

Suomalaisten kesävietto ja lomailu poikkesi 50 vuotta sitten melkoisesti tämän päivän menosta. 1960 - 70 -lukujen telttailu ja mökkeily
ovat vaihtuneet osin hotellielämään ja valmismatkoihin. Kesäruuanlaittoon ulkona ei ollut kaasugrillejä eikä vaihtoehtoja kesäherkuiksikaan
ollut niin paljon kuin tänä päivänä. Makkara kuitenkin maistui suomalaisille, kuten se maistuu edelleenkin.
https://www.hkscan.com/fi/uutishuone/pr ... -50-a2192/

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 3.6.2020 20:57
Kirjoittaja Lattarauta

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 7.6.2020 16:41
Kirjoittaja Peki
Hakalan tukkijätkä

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Lähetetty: 17.6.2020 10:01
Kirjoittaja samaraxx
Grillasin eilen Wilhelm chilijuustomakkaran. Voitti maultaan ainakin Atria hiillosmakkaran. Olisin syönyt mielelläni toisenkin, mutta silloin 30km polkupyöräily ei olisi riittänyt polttamaan kaloreita.