5 vaihteinen hajonnu?

Eikö pitkät pala? Puoltaako jarrut? Tällä osiolla voit esittää teknisiä kysymyksiä Ladoista.
kalkkuna

5 vaihteinen hajonnu?

Viesti Kirjoittaja kalkkuna »

1, 2, 3 ja 4 löytyy normaalin H kaavion takaa mutta 5n kohdalla on "laaja ja avara" tyhyys. Ei tunnu olevan yhtään mitään koko alueella missä se normaalisti luuraa. 5 speed on tuttu 2107 mallista - 2 vuotta ajoin semmosella. 2105 oli kai 3 vuotta mutta en millään muista oliko siinä 5 vaihdetta. Osatessani Nivan en välittänyt koko 5 vaihteen puuttumisesta, mutta kun...

5 puuttumisen lisäksi laatikossa on yksi ärsyttävä ominaisuus. Pakki on tarkka laitettava. Käppi pohjaan ja sivulle, mutta ei äärilaitaan niin pakin saa silmään. Jos menee eksymään liikaa sivulle ei pakkia saa silmään kuin käyttämällä jotain vaihdetta silmässä, loota menee "pois tolaltaan". En tarvi 60-80 km/h nopeusalueella elävänä 5 vaihdetta mutta pakin kanssa arpominen ottaa hermoon ja käy naisten sekä lasten korville.

Taitaa olla laatikko mennyttä? Mikä laatikko Nivaan tilalle vai kannattaako korjata? 4 lovinen toimiva riittää minulle. Neuvon antajalle taustatietona - en saa laatikkoa kasaan jos sen palasiksi pistän, sen verran tunnen mekaanikkolahjojani.