Iltalehden Nappis-starttaus

Sekalaiset Ladailuun ja laajemmin autoiluun liittyvät asiat. Keskustelua katsastuksesta, työkaluista, varaosista, maahantuonnista yms.
Ladakeho
Viestit: 151
Liittynyt: 29.12.2003 12:59
Paikkakunta: Vantaa

Iltalehden Nappis-starttaus

Viesti Kirjoittaja Ladakeho »

Tämän päivän Iltiksessä joku starttaa Nappiksen -40 asteen pakkasessa. Ennen starttia hän polkee kaasupolkimella pumppaavaa liikettä. Ladalla tuota pumppausliikettä ei kannata tehdä, jos ei halua tankkiin kengubensaa. Kannattaa pumpata bensapumpulla, ei kaasupolkimella.
Avatar
pressa
Viestit: 10190
Liittynyt: 25.9.2003 13:23
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Iltalehden Nappis-starttaus

Viesti Kirjoittaja pressa »

Muutama kaasupolkimen painallus antaa kiihdytyspumpulla bensaa, elikkä silloin meillä on riittävän rikas seos syttyäkseen myös kylmänä. Bensapumpun pumppaamisen tarvitsee jos linja on päässyt valumaan tyhjäksi. Mikäli auto on kunnossa eikä ole pitkään seissyt, niin ei bensapumpulla tarvitse pumpata.
Avatar
jta
Viestit: 4366
Liittynyt: 11.1.2004 22:08
Paikkakunta: Kempele
Viesti:

Re: Iltalehden Nappis-starttaus

Viesti Kirjoittaja jta »

Ja kun liikaa pumppaa kaasulla niin aiheuttaa sitten sen että sammuu lähes heti käyntiin lähdettyään kun kohokammio on ensin tyhjätty kiihdytyspumpun kautta ellei ole jo kastellut tulppia sitä ennen.

Itellä ei nappis kaivannut kuin 2-3 pumppausta kovalla pakkasella ja kevyellä pakkasella ei tarvinut kaasuun koskea.
Auto saa olla mikä tahansa, kunhan se vain on takapotku lada
Kuva
http://oulunseudunladailijat.dy.fi:8080/index.html http://latushka83.dy.fi:8080/latushka/tervetuloa.html

2107 -94, 1200L -88
Michael
Viestit: 2
Liittynyt: 14.6.2022 12:37

Re: Iltalehden Nappis-starttaus

Viesti Kirjoittaja Michael »

Ladakeho kirjoitti: 12.1.2024 20:16 Tämän päivän Iltiksessä joku starttaa Nappiksen -40 asteen pakkasessa. Ennen starttia hän polkee kaasupolkimella pumppaavaa liikettä. Ladalla tuota pumppausliikettä ei kannata tehdä, jos ei halua tankkiin kengubensaa. Kannattaa pumpata bensapumpulla, ei kaasupolkimella.Legacy of Dead Demo
Hyvä pointti! Kaasupolkimen käyttö kylmässä startatessa on vanha kikka, mutta nykyaikaisissa autoissa se voi tosiaan aiheuttaa ongelmia, kuten kengubensan riskin. Ladalla ja monilla muilla vanhemmilla autoilla bensapumpun manuaalinen pumppaaminen voi olla parempi vaihtoehto. Lisäksi, ennen kuin yrittää startata auton pakkasessa, kannattaa varmistaa, että akku on täydessä latauksessa ja että moottoriöljy on sopivaa pakkaskeleille.
Vastaa Viestiin