Sivu 3/5

Lähetetty: 24.1.2007 15:38
Kirjoittaja Jaakkima
Tämä ei kaiketi toimi kuin Kymenlaaksolaisilla, mutta kerrotaan nyt.

Ostetaan Kotkan Lihatukun Chilimarinoituja paistisuikaleita, ainakin Sutelan Prismasta saa, ruskistetaan ne, pistetään tarvittava määrä kermaa ja annetaan hautua sen aikaa mitä riisit kiehuu ja ruoka on valmista. Mikäli tykkää sakeammasta kastikkeesta, suurusta haluamaksesi esim. Maizenalla tai riisijauholla, toimii oletattavasti myös vehnäjauhoilla. Hyvää, suht edullista, helppoa ja nopeaa!

Lähetetty: 1.2.2007 10:38
Kirjoittaja Stefa
Jokunen perusvarma:

Ruskista jauheliha (~perus 400g), pari-kolme sipulia sekaan, purkki tomaattimurskaa, purkki tomaattipyreetä, hitusen voi laittaa ketsuppia kaveriksi jos tuntuu siltä, kolme-viisi valkosipulinkynttä, basilikaa, oreganoa, tabascoa, pippurisekoitusta, suolaa ja hauduttele sen aikaa kun riisi tai spagetti kypsyy. Huomenna vielä parempaa.

Ruskista kanasuikaleet (porsaskin käy), sipulia ja valkosipulia sekaan, currya, pussillinen wok-vihanneksia, purkki kermaa (rasva maun mukaan), keitä pari paalia nuudeleita. Lopuksi sotke kaikki pannulla ja lämmäytä. Taas voi laittaa tabascosta lisää virtaa jos tahtoo, tai vaihtoehtoisesti laittaa pari ruokalusikallista hunajaa ja sweet chiliä maun mukaan.

Riko kolme munaa kulhoon, loraus maitoa sekaan, valkopippuria ja suolaa, sekoita. Kaada kuumalle pannulle josta pudotat heti lämpöä pois pannun koosta riippuen, mielellään kansi päälle. Täytteeksi esimerkiksi kinkkusuikaleita ja paprikaan, tonnikalakin käy, tai ihan mikä vaan, sipulia voi myös kivasti sotkea jo seoksen joukkoon. Täytä, lämmitä täytteet, käännä kaksinkerroin ja tarjoile.

100g sulaa margariinia, 1/2dl vettä ja vehnä tai/ja grahamjauhoja sopivasti. Taikina painellaan vuokaan, paistetaan vajaa vartti @perus225. Tällä aikaa sekoitetaan pari munaa, dl maitoa ja dl kermaa (tai ihan miten tahtoo), sekaan ina suolaa ja pippuria. kovemmaksi täytteeksi vaikkapa kinkkua, paprikaa, kuullotettua sipulia tjsp ja sekaan emmental-raastetta. Puolivalmiille pohjalle kovat täytteet ja munamaitojuustoseos päälle. Paistetaan vielä noin 20min kunnes pinta on kiva tai himo hirveä. Parasta jäähdytettynä jonnekkin 30-asteen tienoille. Luonnollisesti voi täyttää miten tahtoo.

Lopuksi salaatti: Keitetään riisiä tai makaronia (~1,5dl), purkki tonnikalaa, puolikas paprika, puolikas kurkku, purkki raejuustoa. Vaikkapa valkosipulisalaatinkastiketta päälle ja kyllä maistuu. Sekaan voi laittaa vaikka ihan salaattiakin tai ihan miltä sattuu tuntumaan.

Jälkiruuaksi vaikkapa maitorahkaa johon on sotkettu jotain hedelmiä maun mukaan. Terveellistä, kevyttä ja pirun hyvää.

Edit: tai perusvarma ja nopea: saarioisten maksalaatikko, muihin ei kannata sekaantua, ja nimenomaan se missä on rusinoita. Epäterveellisesti vaikka perunasalaattia kaveriksi.

Vielä loppuun: ruuanlaitto on fiilislaji 8)

Lähetetty: 1.2.2007 19:22
Kirjoittaja tramppas
Makarooneihin saa vaihtelua, kun ne keittää maidossa. Pitää vaan keittää melko pienellä lämmöllä, muuten palaa herkästi pohjaan.

Hernekeittokin maistuu paremmalta, kun sen tekee itse herneistä. Herneet vaan pehmenemään yön yli veteen ja sitten lisukkeet sekaan ja eikun keittämään. Toimii myös pelkillä herneillä.

Ja jos on todella käsi keittiössä, niin uuniruoat yleensä on käteviä tehdä, eikä niitä kovin helpolla saa epäonnistumaan.

Lähetetty: 1.2.2007 20:20
Kirjoittaja AI
tramppas kirjoitti: Ja jos on todella käsi keittiössä, niin uuniruoat yleensä on käteviä tehdä, eikä niitä kovin helpolla saa epäonnistumaan.
Muistan joskus nuorena kun tein makaronilaatikkoa. Pistin uuniin ja otin pikku nokoset. Joskus aamuyöstä sitten heräsin ja koko laatikko oli hiiltynyt, keskellä astiaa oli golfpallon kokoinen kuivahko juuri ja juuri syötäväksi kelpaava nokare. Eikä yhtään harmittanut.

Lähetetty: 1.2.2007 20:24
Kirjoittaja mikko853
erään corolla kuskin herkku; yhen saarioisten roiskeläpän päälle paketti hk:n sinistä ja lenkkien päälle toinen roiskeläppä kanneks ja syömään :lol:

Lähetetty: 1.2.2007 20:33
Kirjoittaja Lada-Jussi
minä valmistan pannupitsan seuraavasti: ostetaan kaupasta 2xatrian pizza 200g (tai mitä ne pienet on) ja yksinkertaisesti laitetaan ne päällekkäin ja lämmitetään mikrossa. sitten syödään

Lähetetty: 1.2.2007 20:41
Kirjoittaja Jokari
Lada-Jussi kirjoitti:minä valmistan pannupitsan seuraavasti: ostetaan kaupasta 2xatrian pizza 200g (tai mitä ne pienet on) ja yksinkertaisesti laitetaan ne päällekkäin ja lämmitetään mikrossa. sitten syödään
Noitakin saa syödä vähintään kolme jotta nälkä lähtee edes vähän... :lol:

Lähetetty: 1.2.2007 20:46
Kirjoittaja larssi21074
Tämä on parempaa kuin pitsa:
Reissymiestä muutama puolikas, siihen päälle Järvisuomenportin palvikalkkunaa ja valion kipparijuustoa. Sit pitää uunissa n.10 min. Hyvää on terveellistä ja kevyttä! 8)

Tuo palvikalkkuna muuten on herkkua vaikka kalkkunasta tai kalkkunajalosteista ei muuten pitäisikään! Portin palvikalkkuna maistuu aivan savukinkulta mutta on kevyttä. :D

Viestien määrä

Lähetetty: 1.2.2007 21:04
Kirjoittaja Mara
OT: Eipä ihme, jos on aihetta juhlia tuhannen viestin rajan kanssa, kun joka lauseelle pitää kirjoittaa oma vastaus.. :roll:
Sorry, mut oli pakko avautuu!

Lähetetty: 3.2.2007 21:18
Kirjoittaja BA3
Jaakkima kirjoitti:Tämä ei kaiketi toimi kuin Kymenlaaksolaisilla, mutta kerrotaan nyt.

Ostetaan Kotkan Lihatukun Chilimarinoituja paistisuikaleita, ainakin Sutelan Prismasta saa, ruskistetaan ne, pistetään tarvittava määrä kermaa ja annetaan hautua sen aikaa mitä riisit kiehuu ja ruoka on valmista. Mikäli tykkää sakeammasta kastikkeesta, suurusta haluamaksesi esim. Maizenalla tai riisijauholla, toimii oletattavasti myös vehnäjauhoilla. Hyvää, suht edullista, helppoa ja nopeaa!
Kiitos Jaakkima ! Tuli erinomaista, käytettiin kermana uutta valion 5% sweet & sour kermaa. Sopii kyseiseen ruokaan kuin mahorkka Lataan :!:

Lähetetty: 3.2.2007 21:35
Kirjoittaja Jokari
BA3 kirjoitti:
Jaakkima kirjoitti:Tämä ei kaiketi toimi kuin Kymenlaaksolaisilla, mutta kerrotaan nyt.

Ostetaan Kotkan Lihatukun Chilimarinoituja paistisuikaleita, ainakin Sutelan Prismasta saa, ruskistetaan ne, pistetään tarvittava määrä kermaa ja annetaan hautua sen aikaa mitä riisit kiehuu ja ruoka on valmista. Mikäli tykkää sakeammasta kastikkeesta, suurusta haluamaksesi esim. Maizenalla tai riisijauholla, toimii oletattavasti myös vehnäjauhoilla. Hyvää, suht edullista, helppoa ja nopeaa!
Kiitos Jaakkima ! Tuli erinomaista, käytettiin kermana uutta valion 5% sweet & sour kermaa. Sopii kyseiseen ruokaan kuin mahorkka Lataan :!:
Täytynee testailla tätä, vaikuttaa hyvältä :wink:

Lähetetty: 4.2.2007 19:11
Kirjoittaja BA3
Ehdotoman HYVÄ ruoka, eilen sanoin Vaimolle että tätä pitää saada ainakin kerran viikossa. Ja lisä bonuksena, erittäin nopea ja helppo valmistaa :wink:

Lähetetty: 4.2.2007 19:48
Kirjoittaja micco
Itse keksitty setti:
Ota kolme purkkia chilitonnikalaa ja valuta niistä suurimmat öljyt pois. Kippaa tonnikalat uunivuokaan ja lisää pussi perunasipuliseosta ja yksi tai kaksi pussia sekavihanneksia. Sekoita aineet ja kaada päälle vielä purkki kermaa. Pistä uuniin tunniksi 200 asteeseen. Valmis!

Lähetetty: 4.2.2007 23:20
Kirjoittaja BA3
micco kirjoitti:Itse keksitty setti:
Ota kolme purkkia chilitonnikalaa ja valuta niistä suurimmat öljyt pois. Kippaa tonnikalat uunivuokaan ja lisää pussi perunasipuliseosta ja yksi tai kaksi pussia sekavihanneksia. Sekoita aineet ja kaada päälle vielä purkki kermaa. Pistä uuniin tunniksi 200 asteeseen. Valmis!
Parempi tulee kun laitat vaan yhden pussin HMP:tä eli herne maissi paprika seosta ( sieltä pakaste altaasta ) ja sit purkki kuohukermaa ja perään vielä aromisuolaa...

Lähetetty: 7.2.2007 16:49
Kirjoittaja Jokari
Äsken duunasin tota chilipaistijuttua. Vähän hintavaa lihaa, mut on kyllä sitten hyvääkin. Sekaan duunasin ananaksia sekä ruokakermaa sekä purkillisen tota Valion sweet&sour-systeemiä. Ja vielä suurustin vehnäjauhoilla.

On kyllä pirun hyvää ja sopivan mausteista :)