lada 1200 -82 viripalikkaa

Takavetoiset Ladat: 2101-2107, myyty Suomessa vuosina 1971-1997
ossi

lada 1200 -82 viripalikkaa

Viesti Kirjoittaja ossi »

minkämuotoista viripalikkaa kannattais lähteä hakee laddaan? mistähän niitä kannattais kysellä? (halpoja).
Avatar
Lada-Jussi
Viestit: 10242
Liittynyt: 24.9.2003 17:48
Paikkakunta: Janakkala

öh

Viesti Kirjoittaja Lada-Jussi »

mä suosittelisin auton entisöintiä alkuperäiskuntoon!!! Mitä mallia se on tarkemmin 2101, 21013 vai 21051?
Kuva "Suurin osa kalustosta on ulkotiloissa olosuhteiden pakosta, mutta se lohduttaa vähän kun kalusto huononee kuitenkin hitaammin kuin prässissä" (tai tuningissa)
Avatar
uZu
Viestit: 192
Liittynyt: 26.9.2003 16:56
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja uZu »

Yks hemmetin hyvä virityspalikka ois isompi kone. Joku esim. 1300 vois potkia jo ihan eri tavalla... :lol:
Avatar
99
Viestit: 170
Liittynyt: 29.9.2003 16:29
Paikkakunta: Punkalaidun

Lada 1200

Viesti Kirjoittaja 99 »

Tarkista ensin imu ja pakosarjan kohdistukset ,jos on hammastusta kanavissa työstä kohdalleen vaatii sarjojen irrotuksen. ja sen jälkeen hommaat pellin alle korvaus Weberin, ladaan tarkotettu.On sen jälkeen kun eri auto! kulutuskin pitäs laskea.
T:99
99
ossi

Viesti Kirjoittaja ossi »

mulla on kansi auki tällä hetkellä että nyt ois helppoo tehä mitä vaan. onko kellään kokemusta kireemmästä nokasta?? se on muuten combi-lada eli jotain 2105
Avatar
Teppo
Viestit: 108
Liittynyt: 1.10.2003 11:08
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

virittämisestä

Viesti Kirjoittaja Teppo »

Moottorin tuottama teho on suunnilleen verrannollinen poltettuun bensaan nähden. Koska seosta ei voi rikastuttaa loputtomasti (14,7:1 oli lambda 1?), joudutaan tuskailemaan sylinterien tilavuuden, täyttösuhteen, puristussuhteen ja kierrosajan kanssa.

Tilavuuden kanssa homma on aika yksinkertainen, enemmän tilavuutta tuo enemmän tehoa, olettaen että hyötysuhde on sama. Tilavuutta saa siis poraamalla tai vaihtamalla koneen isompaan.

Täyttösuhteeseen vaikuttaa moni asia, oleellisin on nokka-akseli. Nosto vaikuttaa venttiilin ohi virtaavan seoksen määrään, asteet ja profiili virtausaikaan ja overlap läpihengitykseen. Rajoituksia nokalle asettavat männän yläkuolokohtaan jäävä tila. Kun esim ykkösessä alkaa työtahti, nelosessa ovat molemmat venttiilit auki overlapissa. Tässä on maksiminostojen raja. Nokan profiili vaikuttaa venttiilin nosto- ja laskuaikaan. Ventiilin massa täytyy saada pidettyä hallossa jousilla. Jos nokan nostoa tai profiilia muutetaan, pitää varmistaa jousien voiman riittäminen.

Täyttösuhteeseen vaikuttaa myös virtausvastus. Tämä koskee kaikkea imu- ja pakosarjassa. Kanavien suurentaminen ei aina paranna tilannetta, koska tällöin virtausnopeus laskee. Riittävä virtausnopeus saa aikaan venttiilin sulkeuduttua ylipaineen imusarjaan. Kun venttiili taas aukeaa, palotila täyttyy tehokkaammin. Sama juttu on kaasuttimien kanssa, ne on oltava suhteessa tilavuuteen ja maksimikierroksiin. Hyvä perusoletus tuplissa on 1.6 koneelle 36mm ja 2.0 koneelle 40mm. Katukoneisiin pienemmät.

Kierrosaika, eli suomeksi rundit, määräävät paljonko seosta poltetaan. Koneesta saatava vääntö heikkenee kierrosten noustessa mutta fysiikan kaavojen mukaan teho nousee. Kierrosten nostaminen vaatii osien keventämisen ja vahvistamisen. Mäntien maksiminopeus on hankala asia koska ne viimeistään rajoittavat maksimikierrokset. Kierrosherkkyyteen vaikuttavat hitausmomentit kaikissa kohteissa, missä pyörii osia. Hitausmomentti vaikuttaa vain kiihdytyksessä, huippunopeuteen sillä ei ole merkitystä pitkillä matkoilla.

Palotapahtuman muuton liike-energiaksi -hyötysuhde on ottomoottoreissa hyvin heikko (20...35%). Sitä voi parantaa nostamalla puristuksia, jolloin terminen hyötysuhde kasvaa. Jostain olin lukevinani jotain 4% / puristusyksikkö. 98:lla puristuksia voi pitää 11 lukemissa, eli varaa ladan 8,5:n nostamisesta on. Puristusten nostaminen vaatii taas lujempaa tavaraa alakertaan. Turbottamisessa idea on hieman samanlainen, vaikkakin puristuksia lasketaan. Hyvät tehot tulevat korkeista puristuspaineista (esim. 11,5*0,8bar=9,2bar bar vs. 7,0*1,5bar=10,5bar) sekä hyötysuhteen nousemisesta. Turbokoneessa ahtopaineiden noustessa sytytysennakkoa tulee myöhäistää 10-20 astetta vapariin verrattuna.

Suomeksi: hanki isompi kone, työstä siihen hyvät kanavat ja palotilat, hanki koneen ominaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopiva nokka, varmista hyvä polttoaineen saanti ja sekottuvuus ilmaan, hanki hyvä sytytysjärjestelmä (kärjetön) ja poista pyörivistä osista massaa ulkokehältä. Moottorin tehon hakeminen on kallista puuhaa. Takapihavirittämisessä pätee parhaiten ajatus: nokka-akseli on moottorin sydän.
Avatar
Lada-Jussi
Viestit: 10242
Liittynyt: 24.9.2003 17:48
Paikkakunta: Janakkala

voi jeesus

Viesti Kirjoittaja Lada-Jussi »

eli 2102 Lada 1200 Combi -82, missä kunnossa, äkkiä entisöimään!!!
Kuva "Suurin osa kalustosta on ulkotiloissa olosuhteiden pakosta, mutta se lohduttaa vähän kun kalusto huononee kuitenkin hitaammin kuin prässissä" (tai tuningissa)
ossi

Viesti Kirjoittaja ossi »

en oo kiinnostunut entisöinnistä koska: ladasa on tekniikka kylläkin ihan ok mutta sisusta on riisuttu ja rahaahan siihen hommaan palaisi PALJON!! sitäpaitsi tarkoitus olisi saada rotta-lada eli se olisi HYVIN ruma mutta myös HYYVIN tehokas.
Vastaa Viestiin