
Itse huomasin ainakin tuossa, että kansi vaati jälkikiristyksen, vaikka siitä ei ohjeissa ole mitään.
Jos sen koneen tehot ja kulutuksen mittauttaisi nyt ja sen jälkeen tekisi kannen niin kuin se oikeasti kuuluisi tehdä ja mittaisi arvot uudelleen, niin olisi mustaa valkoisella, miksi nuo nuukailut on omiin muroihin kusemista.samarai kirjoitti:... No nyt on ajettu kohta 40tkm sen rempan jälkeen ja ilman pienintäkään ongelmaa. Joten repikäähän siitä.![]()
Onhan noita sylinteri kohtasia kansia ollut esim. Zetorissa jo 60-luvullatinuri kirjoitti:Mutta kaikki jotka ovat tutustuneet kuormikkojen kansiin niin tietävät ne ovat nykyään kansi per sylinteri, eli yhtä sylinteriä kohden on oma kantensa. Näin ollen ei tarvitse rakentaa suuria kansia joita on vaikeampi käsitellä ja ovathan ne huomattavasti painavampia. Eli saadaan huomattavasti pienennettyä materiaali kuluja. Myöskin kansi remontin teko on helpompaa, koska ei tarvitse välttämättä irroittaa kuin yksi kansi ja korjata/vaihtaa se parhaimmassa tapauksessa.
Varo vaan kun tarttuu lisää tehoa siihen kanteen tuolta Scanian puolelta voi olla että tulee sakot tai lähtee kortti jos huolimattomasti käsketRauhur kirjoitti:oli onni että mahtu samaan laitteeseen millä noita kuustoistalitrasiakin koneistetaan ja hiotaan
Tervehdys.Rauhur kirjoitti:Joo, kansi menee Scanialle koneistuksen alle ja kyllä siitä niiden laitteilla pitäis siitä suoran saada, eihän mulla ois herrajumala ollu varaa alottaa muuten tätä remonttia alkuunkaan jollei hiontaa ois halvalla jostain saanu, ja remontti sai alkunsa vasta kun löyty kaveri joka tuolla työskentelee, oli onni että mahtu samaan laitteeseen millä noita kuustoistalitrasiakin koneistetaan ja hiotaan
Pultit olivat käytännössä irti, jos ei nyt ihan käsin pystynyt pyörittämään niin ei paljon muutakaan - ja kaikki pultit. Tämä siis heti ensimmäisen koneen käyntilämpöiseksi käyttämisen jälkeen. Tätähän minäkin silloin ihmettelin, mistä se johtui, kun ohjeissa ei mitään puhuta jälkikiristämisestä eikä täällä ole kukaan samaa havainnut. Vai eikö niitä sitten ole tarkastettu, tämän em. kokemuksen perusteella kehoitan ehdottomasti ainakin tarkastamaan niiden kannenpulttien kireyden!Marko kirjoitti:Minkä verran samarailla liikku kannen pultit jälkikiristyksessä,kun sitä ei kuulemma tosiaa tarvita?
Koneen puristukset mittasin silloin 2,5 vuotta sitten heti venttiilirempan jälkeen, niin kaikissa oli tasainen n.13, ennen remppaa palaneessa pytyssä n.5 ja muissa 13. Pakokaasuarvot ovat kolmessa viime katsastuksessa olleet häkä 0 ja hiilivety 0 - aika vaikeaa pistää varmaan millään höyläyksellään paremmaksi. Kulutuksen mittasin joskus toissakesänä Viron reissuilla, niin oli siinä 6L pintaan. viime aikoina mittauksia ei ole tullut tehtyä, mutta tuskin siinäkään mitään ihmeempiä on tullut.audiq kirjoitti:
Jos sen koneen tehot ja kulutuksen mittauttaisi nyt ja sen jälkeen tekisi kannen niin kuin se oikeasti kuuluisi tehdä ja mittaisi arvot uudelleen, niin olisi mustaa valkoisella, miksi nuo nuukailut on omiin muroihin kusemista.
Mutta jokaisella toki oikeus mennä tyylillään ja jokaisella toki myös erilaiset tavoitteet hommissa.
Itse tein keväällä -04 vuoden Primeraan kansiremontin ja kulutus laski 1.5 litraa sadalla ajotietokoneen mukaan.
Siitä voi laskea, koska 500 euron remontti on maksanut itse itsensä. Tahnalla jos olisin venttiilit läpännyt ja jättänyt kannen oikaisematta, niin tuskin olisi kulutuskaan noin paljoa laskenut. Nuukailulla olisi tullut remontista siis kalliimpi.
Totta. Kansi oikaistaan sen takia, että silloin voi olla varma, että se on suora, jota alumiinikansi ei käytännössä koskaan ole ennen plaanausta.samarai kirjoitti:...Kannen oikaisulla en kyllä nää mitään yhteyttä tuohon kulutukseen, kyllä kyse mielestäni on lähinnä niistä vuotavista venttiileistä.