![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
yleistä | huolto | moottorit | voimansiirto | alustarakennelmat | sähköjärjestelmä | kori ja varusteet | projektit | kokemukset ja vinkit |
![]() ![]() ![]() |
Ladan sähköjärjestelmistäSamaran/110:n ajoneston deaktivointi/ohjelmointi (Konelan ohje)Koodaustoimenpiteet Käynnistyksenesto mahdollistaa siirtymisen teknisen huollon toimintatilaan ja poistumisen siitä. Tässä toimintatilassa käynnistyksenesto käyttäytyy ikään kuin sitä ei olisi, toisin sanoen, se ei estä moottorin käynnistystä. Tämä toimintatila saattaa olla hyödyllinen silloin, jos autoa lainataan jollekin toiselle henkilölle, antamatta hänelle koodiavaimia, samoin silloin kun autoon suoritetaan korjaustoimenpiteitä, kun käynnistykseneston automaattinen päälle kytkeytyminen häiritsee töitten suorittamista. Siirtyminen huoltotoimintatilaan ja poissiirtyminen siitä tapahtuu punaisen avaimen avulla. Tätä varten on suoritettava huolellisesti seuraavat toimenpiteet: 1. Kytke sytytysvirta, valodiodin tulee vilkkua taajuudella kaksi välähdystä sekunnissa. 2. Vie oma punainen avain merkkivalodiodin läheisyyteen ja pitäen sitä siinä, kytke sytytysvirta pois päältä. Valodiodin tulee syttyä ja summeri antaa lyhyen äänimerkin. Poista avain (punainen) merkkivalodiodin läheisyydestä. 3. Noin 3-5 sekunnin kuluttua sytytyksen poiskytkennän jälkeen valodiodin tulee alkaa vilkkua taajuudella 10 välähdystä minuutissa (pitäisiköhän olla sekunnissa?), katkoen vilkutussarjaa aina sekunnin välein. 4. Siirrä jälleen punainen avain merkkivalodiodin eteen. Merkkivalodiodin tulee syttä ja summeri antaa äänen, jonka pituus on noin yksi sekunti. 5. Viimeistään 10 sek kuluttua siitä, kun valodiodi on alkanut palaa on kytkettävä ja 1-5 sekunnin sisällä katkaistava sytytysvirta. Jos tiedon vaihto ECM:n kanssa on onnistunut niin 1-5 sekunnin kuluttua valodiodi sammuu ja summeri antaa lyhyen äänimerkin Jos mikä tahansa tämän toimenpiteen vaihe on suoritettu väärin tai viiveaikoja ei ole noudatettu, niin käynnistyksenesto palautuu normaaliin toimintatilaan, toisin sanoen sellaiseen, ikään kuin koko toimenpidettä ei olisi suoritettu. Tällaisen virheellisesti suoritetun toimenpiteen jälkeen valodiodi vilkkuu kahden sekunnin ajan taajuudella 2 kertaa sekunnissa. Jos toimenpide on suoritettu oikein, niin käynnistyksenesto siirtyy teknisen huollon toimintatilaan. Käynnistykseneston opetus ja poistuminen huollon tilasta Siirryttäessä huollon toimintatilaan pyyhkiytyvät samalla pois normaalien käyttöavaimien taltioidut koodit. Tällöin poistuttessa huoltotoiminnosta on käynnistyksenesto on "opetettava" sen avaimen avulla, jota tullaan käyttämään normaalin käytön aikana. "Opetuksen" voi suorittaa joko puhtaille avaimille, ts. sellaisille, joita ei ole opetettu aikaisemmin, tai niille joita on jo käytetty nimenomaan tämän käynnistykseneston kanssa. Opetuksen suorittamiseksi ja huoltotoiminnosta poistumiseksi tulee suorittaa seuraavat toimenpiteet:
Jos mikä tahansa näistä toimenpiteistä on suoritettu väärin tai odotusaika ylittyy, niin käynnistyksenesto palaa huoltotilaan ja koko toimenpideohjelma on suoritettava uudelleen. Tällaisen virheellisen suorituksen osoittaa merkkivalodiodin vilkkuminen, se vilkkuu 2 sekunnin ajan 2 taajuudella 2 väläystä sekunnissa. Jos toimenpiteet suoritettiin, mutta niiden aikana ei opetettu yhtään harmaata avainta niin käynnistyksenesto siirtyy pois huoltotilasta, mutta sitä ei pysty poistamaan estotoiminnosta, koska ei ole yhtään opetettua avainta. Tässä tapauksessa tulee jälleen siirtyä huoltotilaan ja poistua siitä kun sitä ennen on opetettu tarpeellinen määrä mustia avaimia. HUOMAUTUS. Sytytysvirran kytkennän jälkeen ensimmäisten 20 sek aikana merkkivalodiodi saattaa vilkuttaa erilaisia toimintatilanteita:
Ruiskun ja sytytyksen ohjausyksikötLadan erimalleissa käytettyjä ruiskun ohjainyksiköitä. Vahvistetulla merkittyjä pitäisi olla käytössä Suomen markkinoilla. Kysymysmerkillä merkityistä tietoa puuttuu.
ruiskuntyypit:
VAZ autojen laturitG-221 G-222 37.3701 94.3701 Laturin jännitteen säätimet ja niiden kytkentäOsiin liittyvät kirjaimet ovat kyrillisellä kirjaimistolla, mikäli ei toisin mainita. Alkuperäisissä osissa yleensä venäjänkieliset tekstit. Laturin ?-221 (länsim. G-221) laturista erillinen mekaaninen jännitteen säädin ??-380 Säätimen liittimestä 15 oranssin värinen johto virtalukolle liittimeen 15 Osassa autoja voi olla kontaktiton elektroninen säädin mallia 121.3702, mutta sen kytkennät pitäisi olla samanlaiset. Jos vaihdat säädintyyppiä tarkista auton kytkennät. Laturin ?-222 (länsim. G-222) jännitteen säädin Virtalukolta tuleva oranssin värinen johto säätimen koskettimeen ?
Hiilet säätimessä, irroitettavat Laturin 37.3701 jännitteen säädin vuoteen 1996 asti (johdolla) Laturin rungosta tuleva johto säätimen koskettimeen ?
Hiilet säätimessä, irroitettavat Laturin 37.3701 jännitteen säädin vuodesta 1996 lähtien (ilman johtoa) Laturin rungosta tuleva johto säätimen koskettimeen ?
Hiilet säätimessä, kiinteät Laturin 94.3701 jännitteen säädin jännitteen säätimellä ei ole johtokytkentöjä, kaikki toimii kosketuspintojen kautta. Hiilet säätimessä, kiinteät Laturin hihnatSamara ja 110 8-venttiilinen: moniurahihna 6PK698 110 16-venttiilinen: moniurahihna 6K742 Virranjakajat?-125
?-125?
30.3706
30.3706-01
30.3706-81
30.3706-83
1,5 ja 1,6 moottoreissa käytetyissä virranjakajissa pidempi käyttöakseli, kuin 1,2 ja 1,3 malleissa. 38.3706
3810.3706
40.3706 (tai 40.3706-01)
40.3706-10
Takavetoisten Lasinpyyhkimen ja pesulaitteen käyttökytkin1971 vuodesta ensimmäiset mallit kolmiasentoinen pyyhkimen kytkin kojelaudassa ja pesulaitteen käyttö käsin kojelaudassa olevalla painikkeella. 1973 vuodesta 1500 S mallin myötä; kolmiasentoinen pyyhkimen kytkin kojelaudassa ja pesulaitteen/pyyhkijöiden käyttö jalkakäyttöisellä lattialla olevalla painikkeella sekä osassa autoja kaukovalovilkku korvattu sähköisen pesulaitteen kytkimellä. 1977 vuodesta 1600 mallin myötä; kolmiasentoinen pyyhkimen kytkin ohjausakselin oikealle puolelle, kytkintä vetämällä toimiva lasinpesulaite. 1200 ja Combi malleihin seuraavana vuonna.
|